Partics Roland Hunor

Shotokan Karate

 

Tíz éves koromban ismerkedtem meg a Shotokan Karatéval, a Cserszegtomaji Általános Iskola falai közt. Bruzsa Ferenc irányítása alatt zöld övig jutottam, majd rajtam kívülálló okok miatt tanulmányaimat szüneteltetnem kellett. Középiskola után ismét találkoztam a Karatéval, így kerültem az A.J.K.A. szövetséghez. 

2005-ben vizsgáztam első, 2007-ben második Dan fokozatra, Sáfár László mesternél, majd megalapítottam a Balatonszentgyörgy Shotokan Karate Egyesületet, mely a mai nap már a Zen Shotokan Karate Egyesület nevet viseli. 2008 decemberében sikeresen vizsgáztam harmadik Dan fokozatra. Ebben az évben végeztem a két éves A.J.K.A. Instruktor-képző programmal, majd edzői szakképesítést szereztem a Testnevelési Egyetemen. „B” kategóriás bírói minősítéssel rendelkezem.

Tanítványaimmal, évek óta rendszeresen veszünk részt hazai és nemzetközi versenyeken. 2012 átütő sikert hozott számunkra, ugyanis a WUKF világbajnokságon a dobogó harmadig helyére állhattunk. Több alkalommal nyertük el a „legeredményesebb sportoló” címet is.

2012 óta az S.K.I. Hungary hivatalos tagjaként működünk tovább. 

2013 nyarán eljutottam Tokioba a J.K.A. Honbu dojoba, ahol Tatsuya Naka, valamint az S.K.I. Honbu dojoba, ahol Kancho Kanazawa mesterektől tanulhattam.

Három éven át vezettem a Helikon Rádió "Út-a-Do" keleti jellegű életrajzi magazinját, valamint a megye legnagyobb harcművészeti találkozója, a "BudoZala" is a nevemhez köthető. Tagja vagyok a Magyar-Japán Baráti Társaságnak. 

Brazil Jiu Jitsu

2014 nyarán ismerkedtem meg a Brazil Jiu Jitsuval. Akkoriban csak hobby szinten foglalkoztatott, majd a 2015 Januári EB után ragadott magával igazán ez a küzdősport. Ott ismerkedtem meg mostani tanítóimmal, Romanek Bencével, majd Csámpár Jánossal. 2017 Szeptemberében indítottam saját klubomat Keszthelyen, mely azóta 15 főt számlál. 2015 óta rendszeresen versenyzek. www.zrteamkeszthely.hu


Eddigi legjobb eredményeim:

- 3x Global Grappling Győztes, Felnőtt és Master korcsoportban.
- Magyar bajnok
- Nemzetközi bajnok (IBJJF)
- Európa-bajnoki ezüstérmes (IBJJF)


    Judo

2015 év közepén kezdtem el Judozni a Brazil Jiu Jitsu hatására. Hivatalosan a Zalaegerszegi Judo Egyesület tagja vagyok. Mestereim: Varga Zoltán, Nagysolymosi Sándor. Jelenleg 3 kyu fokozatom van.